Doğal Pekmez
İzmir Tire bölgesinin özenle yetiştirilen domateslerin güneşte kurutularak elde edilen leziz salçasıdır. Yıkanmış domatesler doğranır ve tuz eklenir, büyük ağzı kapalı bir kapta güneşe karşı 2 gün ekşitilir. Sabah ve akşam elde ovulur, daha sonra bir kevgir yardımı ile domatesler ezilir. Kevgirden çıkan domatesler tepsiye dökülür, salça kıvamına gelince şişelenerek tüketime hazır hale getirilir.
Ev yapımı salçalar, sağlıklı yaşam için en güçlü vitamin takviyesidir. Yüzyıllardır sofralardan eksik edilmeyen bu geleneksel lezzetin en çok tüketileni domates salçasıdır. Domates salçasının bir kaşığı yüksek miktarda A vitamini, likopen ve C vitamini içerir. Katarakt oluşumunu geciktiren A vitamini düşük ışıkta görmeye, beyaz kan hücresi üretimine yardımcı olmakta, yeni hücrelerin üretiminde önemli rolü bulunmaktadır. Düzenli domates salçası tüketiminin sarı nokta hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle domates salçası sağlıklı göz fonksiyonu için havuç kadar değerlidir.
*İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.